4 eenvoudige tips om de dag goed te starten speciaal voor jou ondernemende vrouw.

vrouwelijke ondernemer, vrouw die haar wekker snoozed. Opstaan, wekker, bed, verslapen

Het is tijd om op te staan. De wekker gaat en je denkt: oh nooooo. Je drukt op snooze en dan nog een keer. Nu moet je echt eruit. Kinderen moeten op tijd op school zijn. Ach nee de broodtrommels, wat een spijt heb je nu dat je dat toch niet gisterenavond hebt gedaan. Je zucht en denkt: is het al avond? Wat een ellendige zware dag gaat dit worden. Oja en die afspraak. Nu eruit. Snel spring je onder de douche, trek je kast open en dan tja: wat trek je nu weer aan. Ontbijten doe je wel onderweg. En je mascara ook. Herkenbaar? Niet echt een fijn begin van de dag. Daarom een paar simpele tips die je direct kunt toepassen om je dag lekker positief te beginnen.

Gebruik de avond tevoren

Ben je in de ochtend niet zo energiek, doe dan zoveel mogelijk de avond tevoren. Zorg dat alvast een deel van je ontbijt klaar staat. Zorg dat de lunchtrommels van de kids gevuld in de koelkast staan. En misschien ook handig als je ook al weet wat je aan moet trekken. Scheelt echt.

Sport

Begin de dag met een uurtje sporten. Ok. Ik weet het niet iedereen kan dit ochtend nog even snel doen, maar een uurtje sporten zorgt voor een energieboost voor de rest van de dag.

Todo’tjes

Maak voor jezelf een lijstje met dingen die je vandaag echt wilt bereiken of doen. Kijk wat je kunt uitbesteden. Is het perse nodig om het zelf tedoen of is het misschien beter om hiervoor iemand in te huren. Scheelt je namelijk een hoop tijd, frustratie en stress. Zo’n “strak” to-do lijstje geeft mij het gevoel dat ik ongeveer weet wat mij te wachten staat vandaag. Ik heb het gevoel dat ik het onder controle heb. Plan niet teveel in. Laat ook nog wat ruimte over voor eventuele adhoc klusjes. Zo voorkom je een hoop stress op een dag. Check!

Geniet van je dag!

Ik vind dat iedere dag even een geniet momentje moet hebben. Moet je zelf wel even regelen en tijd voor maken. Gun jezelf een lekkere lunch of plof na een lange werkdag op de bank met een lekker drankje. En geniet daar ook van. Kijk terug op een drukke maar geslaagde dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *